09.11.17

IT-juhid

Steve Jobs 
Nagu ka õppejõud on välja toonud, on Apple juhuid head arengumootorid. Steve Jobs minu silmis on kindlasti ka palju muud - kui mitte öelda, et juht kõikides rollides, vastavalt olukorrale ning vajadusele. Tegemist oli inimesega, kes viis enda unistused teoks, vaatamata kõikidele takistusetele, mida tuli ületada. Ideaalne näide sellest, et kõike, mida sa teed, tee hästi ja südamega. Kui sul on tunne, et sa teed midagi vastumeelselt, siis tasub otsida uusi väljakutseid ning teemasid, mis su silma särama panevad. Karm, aga õiglane. Inimene, kes enda sihikindluse ja järjepidevusega muutis maailma, rohkem kui me seda arvata oskame. 
Märkimisväärne oli ka tema pühendumus, kus kõige tähtsam oli eesmärk, helesinine unistus, mille poole püüelda. Samuti oli ta suurepärane manipulaator - võime mõjutada inimeste reaalsustaju. Ta tegi ise palju ja nõudis ka teistel palju, ta oli pedant ning ääretult täpne ja detailne. Seda kõike selleks, et püstitatud eesmärk - toode, mis vastab tema nägemusele, valmis saaks. Kõik, KÕIK, oli läbimõeldud!
"Priit Hõbemägi näeb Steve Jobsi eluloos meest, kes teostas oma unistust täiuslikust tootest krokodilli kannatuse, hundi julmuse ja rebase kavalusega."

Mark Elliot Zuckerberg
Teiseks juhiks valisin samuti juhi, kes on arengumoor ja samas ka teavitaja ning suhtleja. Facebook'i asutaja, miljardär, ettevõtja jne. Tundub olema tagasihoidlik ja vaikne inimene (erinevate ettekannete ja esinemiste põhjal), samas ääretult enesekindel. 
Olles nüüd natuke tema tausta uurinud, siis saab öelda, et teda kuultakse ning usutakse kolleegide poolt. Tänu sellele on tema õlule pandud suur vastutuskoorem, mida ta ka oskuslikult kannab - tõeline liider. Samuti on ta väga hea motivaator, entusiastlik isik, kes suudab enda ideid oskuslikult maha müüa. 
Max Weber on kirjeldanud, on karismaatiline juht see, kes eristub tavalistest inimestest, tal on võime panna keerulised, tähendusrikkad ideed lihtsatesse sõnumitesse. Täpselt see, mida Mark Zuckerberg teeb.