16.11.17

Kuidas saada häkkeriks



Esimene soovitus iga natukenegi rohkem arvutiga kokku puutuva inimese jaoks üleval pool mainitud lingil - Ctrl + D (lisa see lehekülg enda järjehoidjatasse ja loe vähemalt korra kuus ;))

Väga hästi kirjutatud ülevaade, autoriteetne dokument, mis võtab kokku sissejuhatuse maailma, mis tegelikkuses paljudele arusaamatu on. Piisavalt sarkastiline, mõõdukat humoorikas ning ääretult täpne ning tõekohane. Esimesi peatükke lugedes avastasin või tundsin äratundmisrõõmu, et kõik see, mis seal kirjas on ("Häkkerlik suhtumine") ei kehti tänapäeval enam mitte ainult häkkerite jaoks, vaid igas eluvaldkonnas, ning ainult nii on sul igapäevaselt silmis sära. Kõige alus on suhtumine, ükskõik millesse, mida sa teed. Ära tee seda vastumeelselt, taga paindlikkus. Ole innovaatiline, ära tee seda, mis on juba tehtud, ära tee seda, mida saab teha keegi (loe: automaatselt) ära teha. Leia väljakutsed, mis on huvitavad ning piisavalt keerulised.

Rääkides põhioskustest, siis ka seal nõustun kirjatüki autoriga täielikult. Ja kui kellelgi on veel küsimusi Unix või Phytoni kohta, siis saada nad seda sissejuhatust lugema. Suurepäraselt, lühidalt ja mis kõige tähtsam, arusaadavalt ära põhjendatud peamised esimesed sammud, võtmeoskused, milleta ei saa. Need on asjad, mis panevad sind teisiti mõtlema, teise nurga alt asjadele lähenema - õpetavad mõtlema. Justkui sama, miks ülikoolis õpid matemaatika teooriat, mida otseselt võib-olla enam kunagi vaja ei lähe, kuid mille kaudset mõju sa tegelikult ei märkagi. 

Staatuse temaatika võib kokku võtta ühe lausega - ole inimene! :) Ära mõtle ainult endale, sest koos on lihtsam ning koos, ühendatud jõududega jõutakse kaugemale.

Ning ei saa üle ega ümber välja toodud stiilipunktidest. Jällegi, minu arus ei pea sa selleks häkker olema, et neid punkte järgida - need on intelligentse inimese tunnused. Kõik see arendab sind ja sa ei tea mitte kunagi, miks ja mida sul võib vaja minna ning kuidas sa võib-olla enda teadmata käitud hoopis teisiti, kui sa seda muidu teinud oleks. See on sinu jaoks normaalne ja sa ei suudagi mõelda, et kuuidas teisti saab - sa oled intelligente ja haritud. 

Alusta suhtumisest, alusta elementaarsest viisakusest, kõik, mida sa teed, seda tee hinge ja pühendumusega, hoia tasakaalu ja aita ka teisi.